Pärnu KV-näyttely x2

Viron kesäpääkaupungissa Pärnussa  järjestettiin heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna kaksipäiväinen KV-näyttely, johon ilmoitin molemmat tytöt. Reissuun lähti mukaan Sorayan pentueveli Haades (Muskettikoiran Öinen Kuunkulkija) omistajiensa Anna ja Juuson kanssa  – tai oikeastaan minä lähdin heidän mukaansa.

Aurin osallistuminen oli viime tippaan epävarmaa, koska juhannuksena Rouvakoira päätti rikkoa itsensä vanhempieni terassin portaissa. Vieläkin on epäselvää, että mitä siinä todellisuudessa tapahtui, mutta Aurinko kiljaisi rynnätessään innoissaan muiden kanssa portaita alas ja sen jälkeen alkoi varomaan selkäänsä, kieltäytyi hyppäämästä, eikä venytellyt. Ontumista ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa, etujalkojen liikeradat olivat hyvät, takajaloissa vähän jäykät/lyhentyneet.
En löytänyt silloin mitään suoranaista kipukohtaa, vaikka en nyt kovin paljon uskaltanut Auria väännellä. Ensimmäinen pelkoni oli tietysti discospondyliitti (selkänikamatulehdus), joka Aurilla on ollut aikaisemminkin. Mutta kaikki oireet eivät kuitenkaan täsmänneet siihen. Laitoin Rouvakoiran samantien täyslepoon, ei hyppimistä tai kiipeämistä, pelkkää rauhallista kävelyä ja kevyttä ravia hihnassa sen verran, että sai tarpeensa tehtyä. Seuraavana päivänä Aurinko rupesi ravistelemaan ja venyttämään etuosaansa. Muutaman päivänä päästä se venytteli kevyesti takaosaansa.
Pidin sillä BOT-takkia päällä liikunnan jälkeen, ja välillä lämmittelin lihaksia kauratyynyllä. Hiljalleen lisäsin liikuntaa pariin kilometriin päivässä, reippaassa ravissa ja edelleen hihnassa. Kävin myös vuokraamassa hoitolaserin viikoksi, jolla tosin hoidin kaikkia koiria, enkä pelkästään Aurinkoa. Auri alkoi myös hyppäämään minua vasten ja hyppäämään sohvalle. Juuri ennen näyttelyä paikallistin kivun oikealle puolelle selkään, koko lannerangan alueelle. Toki myös vasen puoli oli kipeä ja jäykkä, mutta oikeaa varoi enemmän ja nukkui aina niin, että oikea kylki oli lattiaa tai seinää vasten.

Joka tapauksessa, päädyin viemään Auringon näyttelyyn, kun tarpeeksi monelta kysyin mielipidettä ja esittelin Auringon liikkeitä sekä yleistä olemusta.
Reissu meni näyttelyn osalta varsin miellyttävästi. Kehät olivat nurmikolla, aurinko paistoi lämpimästi, paikalla ollut kokonaan suomalainen kooikkeriedustus omistajineen oli mukavaa seuraa, ja tytöt pääsivät myös leikkimään Topin (Pepper Pot’s Auburn) kanssa. Harvinaista kyllä, Soraya oli sitä mieltä että Topi oli aivan mahtava leikkikaveri, ja Aurinkokin olisi jo toisena päivänä halunnut pistää leikiksi.

Molemmille päiville kooikkereita oli ilmoitettu yhteensä 8 (5+3). Lauantaina meidät tuomaroi Zoia Oleinikova Ukrainasta, joka on arvostellut kooikkereita lähinnä Keski-Europpassa. Minulle hän oli uusi, ihan mukava tuttavuus.
Soraya VAL ERI1 SA PN1 ROP SERT CACIB (ryhmäkehässä 6 parhaan joukossa!):
3,5 -vuotias. Rodunomainen narttu. Hyvä koko ja tyyppi. Rodunomainen pää. Oikeanlainen purenta. Hyvät kulmaukset. Tasapainoinen, vapaa liikunta.
Aurinko VET ERI1 SA PN2 ROP-VET VET-SERT:
8,5-vuotias. Rodunomainen narttu. Hyvä koko ja tyyppi. Hyvä etuosa ja olkavarsi. Hyvät kulmaukset. Hyvä ylälinja ja vapaa liikunta.

Sunnuntaina tuomarivuorossa oli Juta Haranen Virosta, joka tunnisti Sorayan samantien lauantain ryhmäkehästä. Hän kehui vielä kahteen kertaan sekä PN- että ROP-kehässä kuinka kauniita tyttöjä minulla onkaan.
Soraya VAL ERI1 SA PN1 ROP CACIB:
3,5v. Feminiininen ilme, hyvä pigmentti. Hyvin asettuneet, oikeamuotoiset silmät ja korvat.  Vahva eturinta, vahva selkä. Hyvä luusto. Liikkuu erittäin hyvin ja rodunomaisesti. Esitetty erittäin hyvin.
Aurinko VET ERI1 SA PN2 ROP-VET:
8,5v. Erittäin hyvässä kunnossa. Feminiinen ilme, hyvä pigmentti. Oikea-asentoiset ja väriset silmät. Sopiva eturinta, oikea luusto, väritys, karva ja häntä. Liikkuu erittäin hyvin. Esitetty erittäin hyvin. Onnittelut omistajalle!

Näin ollen Sorayasta tuli Eestin muotovalioa ja kansainvälinen muotovalio, Auringosta Eestin veteraanimuotovalio ♥ Lisäksi Muskettikoiran oli ROP-kasvattaja molempina päivinä, ja Haadeksestakin tuli EE MVA sekä lisäksi se sai CACIBin kotiinviemiseksi.

img_20190707_184246_940

Näyttelymatkan jälkeen Aurinko pääsi koirahierojalle, joka vahvisti epäilyksiäni vaikka hieroja ei ihan tarkkaa diagnoosia osannutkaan antaa: paha venähdys tai jopa revähdys selässä. Alkuhoitoni oli hierojan mielestä ollut ihan oikeaa, että koira ja koko lihaksisto oli saanut levätä.
Olen lisännyt ohjeiden mukaan liikunnan lähes tavalliselle tasolle. Revittely ja kiihdytykset ovat edelleen kiellettyjä, samoin rallyn treenaaminen – puolenvaihtoja on luvallista harjoitella (ne ovatkin kohta Aurin vahvin liike, kun on viimeiset 3 viikkoa tehty pelkästään niitä). Uintiin on lupa, mikä oli hellepäiviä ajatellen erittäin hyvä asia.
Nyt kuitenkin on taas menty vähän takapakkia; Aurinko on jäykempi, liikeradat eivät ole ”oikeanlaiset”, se ei venyttele takaosaansa kunnolla, ja lisäksi kiipeää portaat (3kpl) jotenkin oudosti. Koirat olivat viikon vanhemmillani hoidossa, ja vaikka annoin liikuntaohjeet, niin voi olla että niitä ei  ole ihan tarkalleen noudatettu, tai liikunta on ollut liian rankkaa vielä. Myöskin rankka uiminen kolmena peräkkäisenä hellepäivänä on voinut vaikuttaa selkään, vaikka uimisen pitäisi lihasongelmiin auttaakin. Tiedä häntä. Seuraillaan nyt, seuraava käsittely kun on vasta elokuun puolessa välissä hierojan kesäloman takia.

Rally-tokohommat jatkuvat Siriuksen ja Sorayan kanssa tällä hetkellä ihan normaaliin tapaan, ja olen ilmoittanut ne yhteen kisaan. Katsotaan sitten, kisaanko tänä vuonna enää muiden kuin Siriuksen kanssa. Riippuu Sorayan tuloksesta, ja Auringon selän toipumisesta. Haaveissa kuitenkin olisi, että saataisiin Aurille tänä vuonna RTK4 -koulari – se kun on vain yhden hyväksytyn tuloksen päässä.
Pitäkää peukkuja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s