PAD, RTG ja RT

Soraya kävi selkäkuvissa sekä nisäkasvaimen poistossa. Huomasin nisäkasvaimen jo kesäkuussa Sorsan valeraskauden alkaessa, mutta päätin seurailla sitä rauhassa, sillä kyseessä olisi saattanut olla hormonaalinen patti, joka häviää itsestään valeraskauden jälkeen.
Eipä hävinnyt.
Kasvain oli noin puolikkaan herneen kokoinen, irtonainen ja suht kova. Soraya ei aristanut sen kosketusta, eikä se muuttunut mihinkään suuntaan 3 kuukauden aikana. Poisto oli nopea operaatio, ja patti lähti patologille tarkempaan tutkimukseen; kyseessä oli duktaalinen adenooma, eli maitorauhastiehyen hyvänlaatuinen kasvain. Se vaikuttaa kokonaan poistetulta, tällaiset kasvaimet harvoin uusivat paikallisesti, eikä kudoksessa ollut tulehdusta. Sen osalta voi siis hengähtää.  Ja selkäkin on virallisesti terve: SP0 LTV0 VA0 ♥

img_20191023_114944_211
Soraya: ”A Smile a day keeps the doctor away!”

Mutta pari viikkoa eläinlääkärikäynnin jälkeen Sorayalta löytyi vyötäröltä n. peukalonpään kokoinen kovahko, irtonainen patti, ja toinen ”makkaramainen”, pidempi kuhmu kylkiluiden päälle. Konsultoin eläinlääkäriä itku kurkussa, että mikä minun murustani vaivaa. Eläinlääkäri rauhoitteli minua ja käski seuraamaan rauhassa muutaman viikon, kun Sorsan vointi oli muuten normaali eikä kuumettakaan ollut. Eläinlääkärin diagnoosi oli, että Soraya sai nähtävästi allergisen reaktion anestesia-aineista. Ne kuulemma yleensä tulevat pari viikkoa rauhoituksen jälkeen, ja häviävät itsestään muutamassa viikossa.  Sorayan patit ovatkin vähän pienentyneet, ja se voi aivan yhtä mainiosti kuin aikaisemminkin.

Sorayan dopingista johtuen osallistuin Saarijärven rally-tokokisaan vain Siriuksen ja Auringon kanssa. Tuomari Tytti Lintenhofer oli tehnyt radan, joka vaati minulta keskittymistä omaan liikkumiseen ja askeleisiin.

Mutta niin siinä (minun askelvirhemiinuksistani huolimatta) kävi, että Sirius sai toisen kiinnityksen valioarvoon ja Aurinko ensimmäisen:
Sirius MES 95/100p: ”Harmoninen suoritus, jota mukava katsella. Koira suoritaa tehtävät kivalla asenteella.” ♥
Aurinko MES96/100p: ”Erinomainen, tarkka ja sujuva ratasuoritus. Selkeä, miellyttävä ohjaus.” ♥
Taisin ehkä hihkua ilosta, kun näin koirieni pisteet tulostaululta. Kisakooikkerit saivat  ne luvatut juustohampurilaiset kotimatkalla (ja Soraya loput nakinpalaset treenilaukusta kotiovella). Minä söin palkinnoksi jäätelöä. Josta koirat söivät lusikalliset. Tietenkin.

img_20191013_205214_516
Niin taitavat pienet kooikkerit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s