Blogi hiljenee

Jatkossa meidän juttumme voi seurata Instagramissa nimellä Tarumaisen [linkki]!

Vuoden 2020 aikana ei ole tapahtunut juuri mitään. Ehkä myös vallitsevan virustilanteen takia, sillä koirakisoja ei ole järjestetty ja treeniryhmiäkin jouduttiin perumaan.

Koirien terveyspuolella on ollut ongelmia:

Siriuksen päässä ollut ihokasvain repesi, mutta se poistettiin onnistuneesti kokonaisuudessaan. Kudosnäytettä ei lähtetty patologille, koska 13-vuotiaan koiran kohdalla minä valitsen kasvaimen hoidoksi vain leikkauksen (mikäli kyseessä on pieni operaatio) tai ikiunen.
Lisäksi Sirius on myös yskinyt harvakseltaan jo jonkin aikaa, mutta en ole sen suuremmin kiinnittänyt siihen huomiota. Pari viikkoa sitten yskiminen alkoi kuitenkin olla rajumpaa ja kohtauksittaista, erityisesti illalla ja yöllä. Rasituksen jälkeen ei yskimistä ollut. Epäilin sydämen vajaatoimintaa ensimmäiseksi, mutta keuhkoröntgen paljastikin paksuuntumaa ja tiivistymää keuhkoputkissa – diagnoosina krooninen bronkiitti. Siihen lähdettiin kokeilemaan kortisonilääkitystä hyvin pienellä annoksella. Mikäli siitä on apua, syö Sirius lääkettä lopun elämäänsä. Tärkeintä, että syy löytyi ja siihen on olemassa apua, eivätkä Siriuksen oireet ole voimakkaat ♥

Sorayan vasemmasta kyljestä kylkiluiden päältä löytyi puolikkaan herneen kokoinen kiinteä patti. Siitä ei saa ohutneulanäytettä, sillä se on niin pieni. Sorayan yleisvointi on erittäin hyvä, ja ohjeena on seurata kasvainta sekä ylipäätään Sorsan vointia. Kasvain poistetaan ja tutkitaan viimeistään siinä vaiheessa, kun Soraya steriloidaan, mikäli ei ole aikaisemmin tarvetta lähteä pattia operoimaan.

Aurinko juoksu pajukantorykelmään kesäkuun alussa, ja satutti oikean jalkansa. Sille tuli isohko ruhje olkaluun kohdalle, ja koko oikean jalan lihaksistoon tuli vauriota (venähdys sekä iskun voimasta vaurioita). Vähän saantiin jo vointia paremmaksi, mutta tyhmänä omistajana päätin heitellä Aurille palloa palkkioksi kevyissä rally-tokotreeneissä sunnuntaina.
Treenien lopussa Aurinko rupesi kieltäytymään tekemisestä, ja halusi vain mennä takaisin häkkiin. Seuraavana päivänä (maanantaina) oli jäykkä, joten haudoin lämpimällä kauratyynyllä, venyttelin ja hieroin kevyesti selkää sekä kylkiä (arimmat kohda lihaksistossa selvästi). Tiistaina sitten Auri vinkaisi lenkillä lähtiessään laukkaamaan/laukka-askeleen jälkeen – sen jälkeen se vain ravasi. Ensimmäinen pelkoni on tietysti diskospondyliitin (selkänikamatulehdus) uusiminen. Muut yrittävät rauhoitella minua sanomalla, että todennäköisemmin se on ”vain” selän lihaksisto, kun kroppa ei ole vielä toipunut täysin jalkaonnettomuudesta (josta on kulunut vähän päälle 4 viikkoa).
Saapa nähdä, että mikä on syynä, ja tarvitseeko lähteä eläinlääkäriin kuvauksiin sekä hakemaan mahdollinen antibioottikuuri tulehdukseen. Nyt kotihoitona on 1-2 viikkoa lepo, lyhyitä hihnalenkkejä kevyessä ravissa sekä tulehduskipulääkettä viikon kuuri.

Tämä on sitä koiranomistajan elämän ihanuutta. Jonka voisin jättää erittäin mielelläni välistä. Katsotaan, että onko loppuvuosi parempi kuin alkuvuosi.

Juhannusaaton heilat ♥

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s